Ms Flow – Automatisering på 1-2-3

Publisert: august 20, 2019

Skrevet av Ahmad Najjar

Vi har blitt stadig flinkere til å huske våre oppgaver som ligger på gulelapper, diverse elektroniske oppgavelister og flaggede e-poster. Men er dette den beste måten å bruke våre hjerneceller på? Hva om dette kunne automatiseres og ikke minst forenkles?

Mennesker liker å ha strukturerte og systematiske rutiner som hjelper å ha god oversikt over arbeidsoppgavene! Imidlertid flytter vi stadig informasjon rundt, fra våre telefoner, til våre PCer, som inkluderer våre «datasystemer». Det omfatter et nytt SaaS-verktøy (Software as a Service) som erstatter penn og papir. Derimot mottar vi varsler eller oppdateringer på en av enhetene våre, som videreføres til en annen rutinemessig handling. På denne måten endringer oppdateres kontinuerlig.

Hvorfor automatisering er så viktig?

Selv om mennesker liker å ha strukturerte og systematiske rutiner er de ikke spesielt effektive i systematisering. Så igjen, hva om vi kunne automatisere disse prosessene for at menneskene kunne fokusere seg på det de er gode på ?

De fleste systemene blir utviklet som en full versjon av produktet hvor samhandling med andre verktøy eller systemløsninger blir ikke optimalt fungerende. Disse integrasjonene og tilpasning mellom systemene kan raskt bygge seg opp til komplekse IT-prosjekter. Det kan ta lang tid til å utføre og krever dyp kompetanse innen integrasjons løsninger.

Hva om automatiserte samhandlings prosesser oppnår bedre resultater enn vi kunne nå manuelt?

Svaret er Microsoft Flow!

Microsoft Flow hjelper mennesker til å jobbe mer effektivt ved å automatisere prosesser i samhandling med Apper og data. Flow er en online arbeidsflyt tjeneste som automatiserer handlinger basert på de mest brukte tjenester og Apper.

Med Microsoft Flow kan du styrke virksomheten din uavhengig bransje. Kompetente brukere forstår veldig klart sine forretningsbehov og kan utvikle løsninger raskt med enkel (f.eks excel) kode syntax. Imidlertid kan profesjonelle utviklere forme disse løsninger for å tilpasse brukervennligheten og utvide løsnings muligheter med innovative plattform-tjenester styrt med Azure.

Her ser du en eksempel hvordan Microsoft Flow er integrert i Outlook e-post

Her kan det nevnes et eksempel som forklarer overnevnte på litt enklere måte. Ofte får vi hundrevis av e-poster hver dag, hvor varslings alternativene er avhengige av våre innstillinger og filtrerings mulighetene. Det er svært vanskelig å følge opp e-post trafikken når vi er på farten fra møte til møte eller er borte på ferie og internett kvaliteten kan være dårlig. Det kunne vært meget praktisk å få en SMS når bestemte personer som sjefen eller et annet viktig kundeprofil når ut til oss.

Microsoft Flow gir deg en rekke muligheter for å få tilgang til dine data fjernstyrt. Nå kan du styre tjenestene dine og Apper med innebygd tilkobling til 290+ SaaS skytjenester. Det gjør at samhandling mellom data som inkluderer fil-tjenester, databaser, API-er og produktivitets Apper fungerer bedre og gradvis øker arbeidseffektiviteten.

Det er også mulig til å logge deg inn i de daglige hovedsystemene dine via eksternt skrivebord. Samtidig kan det implementeres med eksisterende LOB-systemer (enten i skyen eller der på stedet) gjennom integrerbare moduler som kan øke funksjonaliteten med utvidelse av definerte løsninger. 

Dette er ferdiggjort automatisering

Når en Flow-prosess er integrert, kan man administrere den gjennom web-side eller appen installert på alle enhetene dine.

Mer om Microsoft Flow kan du lese på   flow.microsoft.com